Artifakt

Belépési pont

Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
 
Menü
 
Társoldalam

Kata oldala

 
Ahonnan mindez elindúlt

Az alapkövem

 

Vélemények

 

Idő

 

Artifakt help

 

Scriptek 
Dalok és Zenék

 

Inusyaha dalok 

Florencia-s dalok

 
Gondolatok az oldalról


 

Horoszkóp

 Kínai Horoszkóp 

Még több játék:)

 

Intim szféra

 

Látogatások

Indulás: 2005-08-19
 

Háát-ha gondolod...

 
Folytatás

31. Mi köze a mammaorgazmusnak az anyasághoz?

Semmi. A mamma a nõi mell latin neve. Akadnak nõk, akik a mell izgatásától el tudnak jutni a csúcspontig. E képességnek semmi köze a mell nagyságához.

32. Létezik-e a nõknél anális orgazmus?

A nõk fele éli át anális szex közben az orgazmust. Közben ugyanis a csikló környékét is izgatni szokták.

33. A sterilizálás és a kasztrálás ugyanazt jelenti?

Nem. A sterilizáció során elkötik az ondóvezetéket (nõknél a petevezetéket). A herék megmaradnak. A kasztrálásnál eltávolítják a heréket (nõknél a petefészkeket).

+1. Szõkék elõnyben - igaz ez?

Igen. Európa legtöbb népénél a szõke a szépségideál.

 

 

Szeresd jobban a párodat!

A legtöbb problémát az elfojtott érzelmek okozzák a kapcsolatokban. Szeretetre vágyunk, ugyanakkor nem igazán merünk adni. Pedig egy párkapcsolat csak akkor működhet jól, ha az adás és az elfogadás oda-vissza működik.

 

 

 

 

Ha úgy érzed, mostanában csak elbeszéltek egymás mellett kedveseddel, itt az idő, hogy leckéket vegyél szeretetből!

Mindannyian a szeretet képességével születünk, és az a feladatunk, hogy minél tökéletesebben kibontakoztassuk. Ám mire felnövünk, számos sérülést és csalódást begyűjtve már abban sem vagyunk biztosak, hogy mi magunk szerethetőek vagyunk-e.

Dr. Battonyai Tünde pszichiáter szerint a párkapcsolatokban a kezdeti vad lángolás idővel mindig lelohad, hiszen ebben az örökös kábulatban nem is lehetne létezni. Gyakran nem is az érzelmek tompulnak az idő múlásával, sokkal inkább az egymás iránti figyelem, hiszen általában kevesebb energiát fordítunk arra, amit biztosnak érzünk. „Ha úgy látjuk, párunk bezárkózott előttünk, és már nem kapunk tőle kellő törődést és szeretetet, váljunk nyitottabbá mi az ő irányába. Vezessük rá újra, mennyire fontosak a meghitt hangulatú, kettesben töltött esték, amelyekről hajlamosak vagyunk megfeledkezni, és egy idő után már a hiányukat sem érezzük. A szeretetet elő lehet hívni egy kapcsolatban. Próbáljunk kedvesünk jó tulajdonságaira koncentrálni, és gondolatainkból előásni azt a férfit, akibe korábban beleszerettünk. Hiba viszont a párunktól várni, hogy pótolja az önbizalmunkat. Ha erre támaszkodunk, kiszolgáltatottá válunk előtte.”

 

1. lecke: Adj hangot igényeidnek!

Gyermekkorban sosem lehet elég a kapott szeretet, hiszen ekkor van a legnagyobb szükségünk arra, hogy úgy fogadjanak el minket, amilyenek vagyunk. A feltétel nélküli elfogadásból merített bizalom végigkísérheti az életünket, akárcsak ennek hiánya. Önmagunk szeretetének képessége viszont gyakran véget ér a gyerekkorral. Ha gyermekként nem kapunk elég szeretetet, felnőttként is megalkuszunk majd annyival, amennyit korábban kaptunk. Ez az oka annak, hogy később párunknak sem tesszük szóvá: szorosabb kötelékre, több figyelemre, szeretetre vágyunk. Mások szeretete azonban nem más, mint önmagunk visszatükröződése. Ha nem kapunk eleget belőle, lassan elhisszük, hogy kevesek vagyunk hozzá.

Nem árt feltenned magadnak az alábbi kérdéseket: Mindent meg tudsz beszélni kedveseddel? Megosztod vele érzéseidet, gondolataidat? Fel mered vállalni előtte a gyengeségeidet? Nos, ha többnyire nemleges választ adtál, itt az ideje, hogy feltárd érzelmeidet. Elhallgatásuk ugyanis gátakat képez a szeretet előtt, míg feltárásuk olyan intimitáshoz vezethet, amelyet a legcsodálatosabb átélni a világon.

 

2. lecke: Készítsd fel magad a szeretetre!

A szeretetre nyitottá kell válni. Először önmagadban kell letisztáznod érzéseidet, gondolataidat. Egy párkapcsolat kezdetén például mindenkinek meg kell küzdenie a kiszolgáltatottsággal, illetve az emiatt érzett aggodalommal.

Arra sem árt felkészítened magad, hogy nem létezik súrlódásmentes kapcsolat, ám a válságokat, konfliktusokat is lehet szeretettel kezelni. Ehhez nem szükségeltetik más, csak empátia, vagyis a párunkra való odafigyelés. Nyitottá kell válnunk a másik benső világa iránt, olyannak kell szeretnünk, amilyen valójában, nem törekedve arra, hogy a saját elvárásaink szerint átformáljuk.

Ugyanakkor azt is érdemes szem előtt tartanod, hogy nem attól fogsz jobban szeretni, ha kizárólag párod érdekeit, vágyaidat tartod szem előtt. Hiába élsz egy látszólag boldog kapcsolatban, ha egyedül maradsz a gondjaiddal és a hangulataiddal.

3. lecke: Bújjon kedvese bőrébe!

Egy jól működő kapcsolatban tehát megőrizhetjük önmagunkat. Ha viszont bezárkózunk kedvesünk előtt, és őt hibáztatjuk a velünk történő kudarcokért, lelkünk mélyén bánatunk okozójaként tüntetjük fel, és tudatalatti érzelmeinkkel szállunk szembe.

Próbáljon meg egy napra a párja bőrébe bújni, félretéve saját ítéleteit és véleményét. Élje át minél jobban, mit érzékel a másik, mit kap öntől érzelmileg. Ezzel közelebb kerül ahhoz, hogy megtalálja: hogyan éreztetheti a legjobban a szeretetét! Ahelyett, hogy a zökkenőkért őt hibáztatná, inkább összpontosítson arra, mire van szüksége ahhoz, hogy szeretve érezze magát, mitől érzi érzelmileg kielégítettnek magát. És az ő világát is szem előtt tartva vezesse rá erre!

Ha képes ítélkezés nélkül elfogadni, az nem csak hogy segít mindkettőjük önbecsülésének épülésében, de arra is több energiájuk marad, hogy közös terveket szőjenek, és újabb élményekkel gazdagodjanak.

Viszonzásra várva

Úgy érzi, még mindig nem sikerült kiismernie kedvese érzelemvilágát?

Először is higgye el: a férfiak ugyanúgy vágynak egy tartalmas, boldog kapcsolatra, mint mi nők. Ám míg mi könnyen és túláradóan tudunk beszélni az érzelmeinkről, a férfiak számára az érzelmek verbális kinyilvánítása a gyengeség jele. Ráadásul korábbi tapasztalataik azt sugallják, hogy bánjanak csínján az érzelmeik kimondásával, mert mi nők bizony hajlamosak vagyunk túlértékelni az érzelmi megnyilvánulásaikat.

A szeretet szavakban való megfogalmazása a két nem számára mást jelent: a nőknek a közelség kimutatása, míg a férfiaknak egy eszköz céljaik eléréséhez. A férfiak eleve kevesebbet kommunikálnak: míg mi naponta

6-8 ezer szót használunk, egy férfi mindössze 4 ezret. Így azt tanácsoljuk, ne akarja mindenáron kisajtolni partneréből a szerelmi vallomást. Meglehet, hogy egyszerűen csak több időre van szüksége ahhoz, hogy felfedje érzéseit.

 

 

Mikor veszítsük el szüzességünket?

Ezzel a kis cikkel arra kívántam felhívni a figyelmet, hogy nem minden az, ami annak látszik, és nem minden úgy van, ahogy azt egyesek állítják és legfőképpen nem biztos, hogy az a helyes út! Viszont „megnyugtatásként” állíthatom, ma is szép számmal vannak olyan lányok és fiúk akik 20 éves koruk körül vagy még később vesztették el a szüzességüket. Tehát ebben az esetben csak azt tudom mondani, hogy mindenki várja meg a megfelelő helyet, időpontot és partnert, vagyis az IGAZIT!

 

 

Az interjú

Kezembe került egy újság, amiben olvastam egy intejút egy „sztárral”. Feltűnt egy kijelentése! Első sorban azért, mert hasonlót már hallottam a közelmúltban (és akkor csak átsiklottam felette) viszont most úgy éreztem, érdemes a témának egy kis figyelmet szentelni. A kijelentés, amit a „sztárunk” tett így hangzott: „A szüzességemet elég későn, 17 évesen veszítettem el.”. Fontos tudni, hogy az illető egy hölgy volt, mivel „köztudott” a lányok korábban veszítik el, mint a fiúk (általában).

Gyorsulás

Sokat hallunk manapság arról, hogy a serdülők gyorsabban érnek, mint ezelőtt 30-40 évvel. Ez valóban így is van, viszont érdemes megemlíteni, hogy itt fizikai (testi) érésről van szó. Vagyis nem arról, hogy a mai fiatalok gyorsabban járnák ki a nyolc általánost, mint szüleik. Hogy miért mondom ezt? Azért, mert sokan a korábbi nemi éréssel magyarázzák a fiatalok korábban megkezdett nemi életét. Azonban az aktusnak csak egy feltétele a nemi érettség! A szeretkezés elsődleges célja ma az örömszerzés. Öröm pedig csak akkor lehet benne, ha az együttlét során két szerelmes ember kerül össze, akik felelősséget éreznek egymás iránt és némi ismerettel is rendelkeznek a közösüléssel kapcsolatban. Tulajdonképpen ez az egyik alapvető különbség ember és állat között, vagyis hogy az embernél kialakult (és reméljük még ma is létezik) a szerelmi-szexuális kultúra, az állatoknál viszont a közösülés csak pusztán (nemi) ösztön. A fiatalok azonban felkészületlenül kezdik meg nemi életüket, felelősségérzetük kisebb, nem fordítanak elég gondot a fogamzásgátlásra (vagy nem is ismerik a lehetőségeket) és azt sem tudják, hogyan is kell viselkedni az első nemi aktus során.

A példakép

Hogy miért tartom veszélyesnek az ilyen kijelentéseket? A megértéshez fontos tudni mi is zajlik le ebben a korban egy fiatalban. A gyerek személyiségfejlődése során folyamatosan választ magának egy példaképet. Ez a példakép először a saját nemével azonos szülő. Serdülőkorban viszont megkezdődik a szülőktől való eltávolodás és új példakép kerül a régi helyére. Ez általában egy híres ember személyében jelenik meg, vagyis egy „sztárban”. Tehát ha a serdülő hall ettől a példaképtől egy ilyen kijelentést, hogy 17 évesen és későn, akkor úgy érzi elkésett, lekésett valamiről. Ami után az következik, hogy minél előbb túl akar esni az első alkalmon, hiszen úgy érzi (és lehet, hogy részben így is van) baráti köréből már mindenki nemi életet él, ami azonban egyáltalán nem biztos, hiszen valószínűleg a többiek is „cikinek” érzik bevallani az igazságot, és inkább hazudnak.

Az első

A fiataloknak rengeteg félelmük van a szüzesség elvesztésével kapcsolatban. Ezek egy része alaptalan, de mindenképpen egy fokozottabb stresszhelyzetben vannak, és ehhez jön még hozzá ez a bizonyos „sürgetés”, hogy mindegy hogyan, csak minél előbb. Itt fontos azonban néhány dolgot megemlíteni. Fontos, hogy az első együttlét ne váratlanul, hírtelen „ötletkén” valósuljon meg. Általában sokat segít, ha a fiatalok előtte már többször, közös petting során már levetkőztek egymás előtt, és felfedezték egymás erogén zónáit, valamint kitapasztalták, hogy mi jó a másiknak. Ez csökkenti az első aktus körüli feszültségek egy részét. Amikor úgy érzik, hogy felkészültek és kiválasztották a megfelelő fogamzásgátló módszert is, akkor már megtörténhet az első aktus. Fontos, hogy erre megfelelő nyugodt körülmények között és lehetőleg szerelemből, kölcsönös kívánalomból kerüljön sor. A lányoknál ez általában kis fájdalommal és esetleg kis vérzéssel jár. Amit azonban kevesebben tudnak, hogy az első együttlét milyensége kihat a későbbi szexuális életünkre! Ha tehát ez nem megfelelő körülmények között és kellő odafigyeléssel történik, akkor az „első” egy rossz élmény lesz. Ez mindkét félnél szexuális zavarokat okozhat. Tehát távolról sem mindegy, hogy valaki csak „túlesik” rajt, vagy valóban egy életre szóló élmény lesz számára.

Ezzel a kis cikkel arra kívántam felhívni a figyelmet, hogy nem minden az, ami annak látszik, és nem minden úgy van, ahogy azt egyesek állítják és legfőképpen nem biztos, hogy az a helyes út! Viszont „megnyugtatásként” állíthatom, ma is szép számmal vannak olyan lányok és fiúk akik 20 éves koruk körül vagy még később vesztették el a szüzességüket. Tehát ebben az esetben csak azt tudom mondani, hogy mindenki várja meg a megfelelő helyet, időpontot és partnert, vagyis az IGAZIT!

 

 

Búcsú a szüzességtől

Bármilyen neműek, vallásúak, bármilyen országból is származzanak, az emberek első szexualis kapcsolatukat létük kulcsfontosságú eseményeként tartják számon. Ez egy olyan kulcs, amely kinyitja néha a szexualitás számos szférájának boldogságra és harmóniára nyíló ajtaját, néha azonban sajnos, egy kaotikus lelki élet kezdetét is jelentheti.

 

 

 

 

 

 

Ezt a nyitó lépést az ifjú férfi hamarabb megteszi, mint a fiatal lány (tizenhat évesen tizennyolc helyett). A fiatal lány a leggyakrabban (az esetek háromnegyedében ) szerelmes partnerébe, míg az ifjú férfit inkább a kíváncsiság hajtja és a megmérettetés vágya, annak bebizonyítása a barátai előtt, hogy egy igazán jól működő hímvesszővel áldották meg és méltó arra, hogy férfinak nevezzék.

A múltban a fiatalemberek első partnere érett no volt, az irodalom bovelkedik az ehhez hasonló példákban. Például de Beauvais asszonyt jelölték ki, hogy "világosítsa fel" a leendo királyt, XIV Lajost. Hasonlóképpen Stendhal Vörös és Fekete című regényében de Rênal asszony Julien Sorelt, vagy Flaubert Érzelmek iskolájá-ban Arnoux asszony Erédéric Moreau-t. Egyes pszichoanalitikusok ezekben az esetekben egy kimondatlan vérfertozést vélnek felfedezni, melynek során az ifjak az idosebb nők személyében saját anyjukra lelnek. Azt is el kell ismerni, hogy a fiatal lányok, a fogamzásgátlási lehetoség előtti idoszakban a megbélyegzett teherbeesés lidérce miatt haboztak odaadni magukat heves szeretojüknek.

Ma az esetek többségében a fiatal férfi első szexuális kapcsolatait hasonló korú, fogamzásgátló tablettát szedo lányokkal létesíti. A számtalan kérdésre innen-onnan összetallózott válasz ellenére még rengeteg megválaszolatlan kérdése marad. Íme néhány közülük, amelyek segíthetik abban, hogy megértsen bizonyos folyamatokat és megnyugodjon.

Kérdések a: első nemi kapcsolatról

Az első közösülés ugyanolyan jelentoségű-e a fiúk és a lányok számára?

Ha az első kapcsolat kifejezetten fiatal korban létesül, a két foszereplo a történéseket hasonlóképpen fogja fel. Az esetek túlnyomó többségében a fiú eljut az orgazmusig - ugyanakkor ez messze nem igaz a fiatal no esetében. aki első extázisát késobb, lehet hogy csak évek múltán fogja átélni.

Egyébként, a nemi aktus során, hosszú távon a no többet vállal, mint a férfi. Utóbbi, közvetlenül az aktus előtt sokkal jobban aggódik pillanatnyi teljesítményéért.

-Milyen esetben félnek az ifjak az első nemi aktustól?

Foleg két esetben, egyik, amikor a barátaikkal beszélgetve arra gondolnak, hogy hímvesszojük nem megfelelo méretű, vagy a maszturbálási idejük túl rövid vagy éppen túl hosszú.

A másik, amikor nem teljesen érzik otthon magukat a noi anatómia terén, a szexualitással foglalkozó könyvek aprólékos áttanulmányozása ellenére sem.

A szexuális tapasztalattal nem rendelkezo fiúk aggodalma, a magukat nagyon tapasztaltnak ítélo társaik szerint nevetséges. A lényeg néhány szóban foglalható össze: hol van a csikló?

Mi történik, amikor egy lány elveszíti a szüzességét? Fáj-e olyankor?

A szűzhártya (hymen) egy kis rugalmas hártya. amely részben zárja a hüvely nyílását. Általában gyűrű alakú, nyílással a közepén. A hímvesszo behatolásakor ez a hártya megrepedhet egy vagy több helyen, amely egy kis vérzéssel jár.

A szűzhártya átszakadását, ha nem teljesen érzéketlen, csak enyhe fájdalom kíséri. Ami a fiatal lánynak fájdalmat okoz, az a hímvesszo eroltetett bevezetése. Ha a partnere gyengéd, ha az elojáték elég hosszan tartó, és ebbol eredoen a hüvelynyílás megfeleloen nedves, a hímvesszo bevezetése gyakorlatilag fájdalommentesen történhet. Más szóval, minél nagyobb gyengédséggel és türelemmel közeledik partneréhez az ifjú, annál kellemesebb lesz első közösülésük. A rutintalanságot ügyetlenség kísérheti, de a szerelmesek együttműködése többé-kevésbé rövid ido alatt ki fogja ezt küszöbölni.

Igaz-e, hogy a fiatal lány szűz maradhat több aktus után is?

Igen, néha a szűzhártya annyira rugalmas, hogy a hímvesszo bevezetése ellenére sem szakad át. A híres deflorációs vérzés egyáltalán nem törvényszerű.

Miért fájdalmasak néha az első közösülések a fiatal férfi elovigyázatossága ellenére?

Vagy szűzhártya-rendellenesség, vagy a partnerek tapasztalatlansága. tudatlansága miatt. A szűzhártya valóban lehet rostos (fibrózus) szerkezetű, egy szűk nyitással, ami miatt minden egyes alkalommal a behatolási kísérlet kínzó fájdalmat okoz. Egy hídszerű "hús" is lezárhatja a hüvelynyitást. A nogyógyász, akihez ilyenkor fordulni szükséges, könnyedén kiszűri ezt a rendellenességet. Nem kell mást tennie, mint apró vágásokkal körben bemetszeni a hymenális gyűrűt, ezzel lehetové téve a normális közösülést. Egy ennél is egyszerűbb műfogás: spekulumot vezetnek a hüvelybe, majd szétnyitás után hirtelen kihúzva, berepesztik a szűzhártyát. Nagyon ritkán válik szükségessé, hogy altatásban kelljen átvágni a szűzhártya gyeploszerű elváltozását, mely elzárja a hüvelybemenetet.

A második ok a hüvely ferde helyzetébol fakad, mely fel- és hátrafelé is terjed. Ha a két szerelmes fekvo helyzetben van és a férfi a hímvesszojét a hasfallal párhuzamosan próbálja bevezetni, vagy fordítva, ha a fiatal no egy rossz mozdulattal szeméremtestét (vulva) hátrafelé mozdítja, a behatolás rendkívül nehézzé válik. Léteznek olyan párok, akik többévi együttlét után sem képesek elérni, hogy a hímvesszo a hüvely teljes hosszában behatoljon. Értheto tehát, hogy ez a művelet problémát okoz annak, aki eloször próbálkozik vele. A fiatal lány nem is mindig tud róla. Ahhoz, hogy a behatolás zökkenomentes legyen, nem elég a combjait széttárnia, hanem meg is kell emelnie a hasa irányába.

-Fájdalmas lehet-e a közösülés a fiatal férfiaknak?

Igen, ha a fityma bellemezének fékszerű borredoje, a kantár (frenulum praeputii) túl rövid. Ebben az esetben a hímvesszo nem marad egyenes, hanem merevedéskor lefelé íveltté válik.

Behatoláskor a vagina körüli izmok a hímvesszore kiegyenesíto hatást gyakorolnak. Emiatt a kantár feszülése fájdalmassá válik.

olykor ezek a fájdalmak csak átmenetiek, de gyakoribb eset az, amikor sebészi beavatkozással meg kell nyújtani a frenulumot a szexuális kapcsolatok normalizálása céljából. Néha ez az élettani sajátosság baleset okozója is lehet, de nem mindig az első közösüléskor jelentkezik. Valójában, ha a mozgások hirtelenek, lévén kiegyenesített helyzetben a hímvesszo, a kantárra nagy feszülési ero hat, és elszakadhat. A heves vérzés, mely egyidejű fájdalommal jelentkezik, a baleset bekövetkeztére utal, amely a fiatal párban pánikot kelthet.

Néha a sebet rendbe kell hozni. Alkalmasint a sebésznek egy kis beavatkozással meg is kell nyújtania a kantárt.

Ugyanakkor, ha a műtéti metszés rendben van, a sebgyógyulást meg kell várni az újabb közösülésig. Ez egytol két hétig terjed.

Gyakori-e a kudarc az első alkalommal?

Bizonyára nem, de semmiféle statisztika nem tud erre a rendkívül személyes és intim kérdésre válaszolni. Ugyanakkor egy ilyen kudarcnak sokféle oka lehet. Eloszór is a kételkedés, amely a szorongás forrása. A fiatal férfi megkérdojelezi, hogy méltó leszi a feladatra. Már számtalanszor maszturbált, ismeri saját reakcióit, de ezek mind magányosan történtek.

Ez a szorongó állapot adrenalin termelodését indukálja. amelynek bosszantó mellékhatásai lehetnek, ugyanis összehúzza az ereket és megakadályozza a vér beáramlását a hímvesszobe. Minél jobban kételkedik magában az illeto, annál kevésbé lesz eroteljes a merevedése.

Egyébként a tudatlanság tovább rontja a helyzetet. Az is igaz, hogy a hímvesszo a hüvelybe nem magától jut be. A fiút aggaszthatja az az érzés, hogy partnerének fájdalmat okozhat, és ez olyannyira zavarba hozhatja hogy merevedése abbamarad.

Ehhez a katasztrófasorozathoz tartozik a korai magömlés is, ami szinte a nemi izgalom kialakulásával egyszerre következik be, és azonnal a hímvesszo petyhüdtségét idézi elo. Ezeket az apró kellemetlenségeket tragikusan fogják fel, olyannyira, hogy már az első közösülés után a megalázottság érzése és frusztráció vesz erot a fiatalembereken.

Pedig ezek nem súlyos problémák. A szexuális kapcsolatok általában többé-kevésbé sikeresek, még késobb is. Egy szerelmes fiatal lány elnézo és mindent megtesz, hogy visszaadja a fiú önbizalmát. Ha meg tapasztalatlan, akkor semmit sem fog észrevenni és élvezni fogja az intim pillanatot. Ha nagyon is tapasztalt, akkor viszont megtalálja a megnyugtató és hatásos viselkedést. Hála a fiatal szervezet tartalékainak, az erekció gyorsan visszatér és bekövetkezik a második közösülés. a partnerek örö mére.

Létezik a kudarcnak egy másik jellemző oka is: a fiatal férfi attól való félelme, hogy végleg elkötelezi magát a lánnyal szemben. A fiatal lány gyakran már a távoli jövőt tervezgeti, ugyanakkor a fiú csak az elkövetkezendo pillanatra gondol. Ez a különbözoség a fiúnál leblokkolást idézhet elő.

 

 

 

Az első tapasztalat

Az első szexuális kapcsolat a fiú és a lány számára egyfajta útkeresés. Keresik a családjuktól való függetlenedés útját, amit a szexualitásban vélnek megtalálni.

 

 

 

De az első tapasztalat a fiú és a lány számára nem azonos jelentőségű: a fiú vágyának kielégítésén túl a férfiasság bizonyítékát látja benne. A fiatal lányt csak kivételesen készteti a szexuális vágy. Az esetek többségében a partnere iránt érzett szerelemből adja oda magát, vagy attól való félelmében, hogy a fiú elhagyja, ha visszautasítja.

Az első szexuális aktust nemenként különbözően élik át. A fiúnak megnő az önbecsülése, a lány számára az élvezet inkább érzelmi, mint érzéki jellegű.

A szerelmi életre való felkészülés hiánya kudarchoz, kiábrándultsághoz vezethet.

Hány éves korban lehet elkezdeni a szeretkezést?

Egyedül a partnerek érettsége mind a fizikai, mind a lelki határozza meg. A szellemi, lelki érettség nagyban függ attól, hogyan érzünk a másik iránt.

Érez a lány az első szerelmi aktus során orgazmust?

Kivételesen ritka az első kísérlet során a teljes kielégülés érzése. Viszont érzelmi síkon az intim kapcsolat közelebb hozhatja a partnereket egymáshoz.

Sajnos az is lehetséges, hogy a partner erőszakossága vagy közönye szétrombolhatja a lány illúzióit.

Miért nehéz a lány számára a gyors kielégülés?

Felmérések szerint a fiatal fiúk nagy része a szerelmi életben járatlan. Nem ismerik a női szexualitást és nem képesek irányítani a sajátjukat. Nem gondolnak arra, hogy teherbe ejthetik barátnőjüket, ha nem védekeznek.

Tanács lányoknak:

Csak annak add oda magad először, akit jól ismersz, és igazán szeretsz. Az érzelmek nélküli első alkalom gyakran kudarccal végződik. Csak a szerelem gyöngédsége enyhíti a kezdeti nehézségeket, kellemetlenségeket. A partner szerelmes gyöngédsége, simogatása ébreszti fel a lány vágyakozását. Nem lehet siettetni bármennyire is türelmetlen a fiú.

Végezetül ne felejtsetek el fogamzásgátlásról gondoskodni. Bármennyire is fogadkozik a fiú, hogy időben "kiszáll" ne higgy neki. Nagy önuralmat igényel, ami ritka a fiatal fiúknál.

Az első szeretkezés

Hogyan zajlik az első együttlét? Fáj? Vajon mindent jól csinálok? A vágyhoz az első alkalommal félelem és izgalom is társul. A Figyuzz most bemutatja, mi mindenre kell odafigyelned ahhoz, hogy az élmény valóban felejthetetlen legyen.

 

Feszültség, kíváncsiság, türelmetlenség és talán egy pici félelem is vár rátok a „híres” első szeretkezéskor. Ha felületesen nézzük, nem nagy a különbség az együttlét és a heavy petting között. De az első együttlétnek mégis van egy különös varázsa: felnyittok egy ajtót, a lányból nő lesz, a fiúból pedig férfi. Amikor a pénisz behatol a vaginába, az egy nagyon különleges, és mindkét fél számára feledhetetlen élmény – attól függetlenül, hogy a dolog végül álomszerű vagy csalódást hozó lesz-e. Mégis van néhány alapszabály az első alkalmat illetően: szerelem, hangulat és bizalom az elengedhetetlen feltétele annak, hogy minden rendben menjen.

Mindenekelőtt a lányok szeretnének romantikus hangulatot maguk körül, amikor az egész megtörténik: lágy zenével, gyertyafénnyel, őszinte pillantásokkal és becézgetésekkel lehet ilyen atmoszférát varázsolni. Fontos: a védekezés kérdését, ha lehet, már előre tisztázzátok. Ha csak az ágyban kezdtek el erről beszélgetni, akkor a megfelelő hangulat máris ugrott. És: ne zavarjon meg bennetek senki és semmi! Ha például végig attól rettegtek, hogy mikor lép be a kistestvér a szobába, akkor nem tudtok a saját érzéseitekre koncentrálni. Ne stresszeljetek, és próbáljátok meg az első alkalmat lazán és oldottan élvezni. Így a szerelem egy izgató játékká válhat, ami több örömet okoz, mint bármi más a világon.

Mi az, amit a lányok tudni szeretnének?

1. Mikor van itt a megfelelő alkalom?

Ezt a kérdést főleg a lányok teszik fel. Statisztikailag az átlagéletkor az első alkalommal 16-17 év, de mit is mond ez el? Minden lánynak a szexuális fejlődése során megvan a saját tempója. Csak te érezheted, hogy mikor állsz készen az első együttlétre. De biztos nem csak rajtad múlik a dolog, hiszen meg kell találnod a megfelelő fiút is. Ha úgy érzed, hogy a választottad nem az igazi, akkor inkább várj még. És még valami: ne hagyd, hogy arra kényszerítsenek, amit nem akarsz.

2. Mit lehet tenni a félelem ellen?

Egy kis félelemérzet együtt jár az első szeretkezéssel – a fiúknál és a lányoknál egyaránt. Végül is egy új, izgató tapasztalatot fogsz szerezni. Az erotika ismeretlen területeire kalandozni, ez kicsit idegessé teszi az embert. Így aztán nagyon fontos, hogy teljes mértékben megbízz a barátodban, és az első alkalom előtt teljesen őszintén beszélj vele a félelmeidről.

3. Mennyire fáj az első együttlét?

Néhány lány egész pici fájdalmat érez, amikor a szűzhártyája átszakad. Ez néha vérzéssel is járhat. Ha viszonyt tényleg készen állsz arra, hogy lefeküdj a barátoddal, akkor a hüvelyed benedvesedik. Ekkor ő be tudja helyezni a péniszét anélkül, hogy ez fájdalmat okozna. Gyakran van azonban egy kis drukk, ha a szűzhártya tágul, majd átszakad. A szülők gyakran rémtörténeteket terjesztenek kibírhatatlan fájdalmakról az első együttlétet illetően, hogy egy picit visszatartsák a lányukat ezzel. De ne pánikolj!

4. Első alkalommal is teherbe eshetek?

Igen, éppen ezért feltétlenül gondoljatok a védekezésre! A tested a szexuális változásokkal már kész a terhességre. A lányoknak lehet érett petesejt a szervezetükben az első menstruáció előtt is.

5. Hogyan lehet orgazmusom?

A fiúknak viszonylag egyszerű: ők az első alkalommal is jórészt átélik az orgazmust. A lányoknak ellenben egészen más szexuális ritmusuk van. Több időre van szükségük, hogy igazán felizguljanak, a csúcsra is később érnek el, mint a fiúk. Ha megfeledkezel arról az elvárásról, hogy rögtön az első alkalommal átéld a gyönyört, akkor lazább, nyugodtabb leszel – és így talán még sikerülhet is. De: még ha sok lánynak nem is sikerül a csúcsra jutnia első alkalommal, akkor is lehet ez az együttlét szép és érzelmekkel teli.

Mi az, amit a fiúk tudni szeretnének?

1. Meg kell terveznem az első együttlétet?

Az első együttlét általában nem teljesen spontán zajlik – kivéve persze az egyéjszakás kalandokat. Hiszen például a védekezés kérdését tisztázni kell! És az a téma természetesen a fiúkat érinti! Hadd érezze a barátnőd, hogy teljesíted a kívánságait és az elvárásait. Tilos erőszakoskodni, rábeszélni és zaklatni!

2. Milyen pozíció a legideálisabb?

Az elején még ne nagyon kísérletezzetek! A misszionáriuspóz nem túl komplikált, és kényelmes is. Ha a barátnőd a hátán fekszik, láthatod őt, megcsókolhatod, simogathatod és átölelheted. Ha egy párnát tolsz a popsija alá, akkor könnyebben boldogulsz.

3. Milyen védekezés szükséges?

A fiatalok több mint fele óvszert használ az első alkalommal – ez az egyetlen védekezési eszköz, amit a fiúk használni tudnak. Ha az óvszert helyesen használják, az nemcsak biztos, hanem van még egy előnye is: véd a szexuális úton terjedő betegségektől. Nagyon fontos: próbáld ki az esemény előtt, hogyan kell felhúzni az óvszert. A petting során hagyhatod, hogy a barátnőd helyezze fel az óvszert a felizgatott péniszedre.

4. Mit tegyek, ha a lány visszakozik?

A lányokat gyakran nehéz rávenni az első szexuális együttlétre. Hiszen az egy nagyon intim dolog, amikor a pénisz a testükbe hatol. Ezenkívül a lányok sokkal jobban félnek, mint a fiúk. Néha előfordul, hogy a lány az előjáték alatt álljt mond. Ilyenkor teljesítsd a kívánságát, és ne légy tapintatlan!

5. Mire kell a fiúknak odafigyelniük?

Hagyj időt – a gyengédségre is! Ahhoz, hogy beadják a derekukat, a lányoknak hosszú előjátékra van szükségük! Kényeztesd a nyelveddel és a kezeddel, amíg azt nem érzed, hogy a szeméremajkai távolodnak egymástól, a hüvelye benedvesedik és a klitorisza megnagyobbodik. Hiszen csak ezután tudod akadály nélkül a péniszedet bejuttatni a vaginába. Az első alkalommal sok fiú nehezen találja meg a hüvelybemenetet. Hagyd, hogy a barátnőd segítsen ebben – ő a kezével a megfelelő helyre vezetheti a péniszedet.

6. Mit csináljak, ha nem áll fel a péniszem?

Ne izgulj! Sok fiúnak az első alkalomnál, a megfelelő pillanatban nem áll fel, vagy a „kedvenc barátjuk” túl korán lő. De ez nem olyan vészes. Fontos: beszélj erről a barátnőddel – ez fel is izgathat újra. Pár perc múlva akár újra erekciód lehet. Ha az első alkalom nem úgy sikerül, ahogy elképzelted, vedd viccesre a figurát. Egy kis humor az ágyban ellazíthat mindkettőtöket. És a következő alkalommal már biztos, hogy minden sokkal jobban fog sikerülni.

7. Milyen a szex egy olyan lánnyal, akinek már van tapasztalata ilyen téren?

Sok fiú álmodik arról, hogy egy olyan lány csábítja el, akinek már van tapasztalata, és tudja, mi hogyan megy. Más fiúk viszont biztosabbnak érzik magukat, ha a barátnőjük éppoly tapasztalatlan a szex terén, mint ők maguk. Az egyik szebb, mint a másik. Irányítani nem nagyon lehet. Hiszen a partnerek maguktól találják meg egymást.

 

 

 

 

 

 

Szex A-tól Z-ig – szerelemlexikon

Az AIDS-től a vagináig, az anális szextől a biztonságosig. A Popcorn különleges leckét ad most nektek a szerelemről, és elmagyarázza a legfontosabb kifejezéseket.

 

 

AIDS

A szerzett immunhiányos tünetegyüttes angol rövidítése. Okozója a HIV-vírus, amely lerombolja a szervezet immunrendszerét. Terjedése: egy fertőzött ember váladéka, spermája vagy vére a másik vérkeringésébe jut. Szexuális együttlétkor gyakran keletkeznek olyan apró sérülések, amelyek szabad szemmel nem is láthatóak. A legjobb védekezés a gumi óvszer.

Afrodiziákumok

Így hívják a különböző élvezeti és izgatószereket. Gyakran azonban túl hiszékenyek vagyunk. A probléma az, hogy mind ez ideig sem a paprika, sem a zeller, sem az osztriga, sem pedig a kaviár ilyen hatását nem bizonyították.

Anális szex

A fenék nem feltétlenül szexuális együttlétre teremtődött, mégis vannak férfiak és nők, akik az anális szexben örömüket lelik. Az e fajta közösülési mód elterjedésében nagy szerepe lehet a valóságot nem mindig hűen tükröző pornófilmeknek. A homoszexuálisok gyakran használják ezt a fajta közösülési formát. Fontos: feltétlenül használjunk óvszert, hogy védve legyünk a HIV-vírus-fertőzéstől!

Biszexualitás

A bi szócska kettőst jelent. Biszexuálisnak nevezzük azokat, akiknek nőkkel és férfiakkal is van szexuális kapcsolatuk. Alapjában véve minden ember biszexuális, de életünk során kifejlődik a vonzódás egyik vagy másik nem iránt.

Biztonságos szex

A szexnek az a biztonságos formája, amikor nem áll fenn az AIDS, vagy más fertőzések veszélye. Óvszer használata itt kötelező!

Bondage

A bondage angolul szolgaságot, szolgasorsot jelent. Az egyik fél uralkodik a kapcsolatban, míg a másik aláveti magát az ő akaratának. Az ilyen játékokban a partner hagyja magát megkötözni, és teljesen a másik befolyása alatt áll.

Cunnilingus

Ez alatt a nőkkel való orális szexet értjük. A női nemi szerveket (például: a klitoriszt) a férfi a szájával, a nyelvével izgatja, nyalogatja.

Cyberszex

Ez a kifejezés a számítógéppel való, vagy a számítógépen keresztüli szexet takarja, mint például az erotikus tartalmú számítógépes játékokat, az on-line szex- és pornóajánlatokat, vagy a ,,mocskos” e-maileket. Létezik azonban egy másfajta számítógépes ,,játék” is, amikor a partner cybernautasisakot és kesztyűt visel. Ezek segítségével merül alá a cyber világban, és izgatja csakis ,,virtuálisan" – tehát nem a valóságban – szexuális partnere testét.

Domina

A domina leggyakrabban prostituált, aki brutálisan erotikus és szadista szexre specializálja magát. Mazochista férfiak kedvelik ostoros, bilincses praktikáit.

Ejakuláció

A magömlés orvosi szakkifejezése. A sperma a medenceizmok segítségével, nyomással préselődik ki.

 

Erogén zónák

Az emberi test azon pontjai, helyei, amelyek különösen érzékenyen reagálnak a szexuális izgatásra. Ilyen például a nőknél a klitorisz, a férfiaknál pedig a hímvessző. A mellbimbónál, a comb belső részén és a fenéktájékon is rengeteg ilyen pontot találhatunk.

Felláció

Amikor a lány a fiú péniszét nyalogatja, szopogatja.

Fetisizmus

Vannak emberek, akik csak bizonyos szituációkban, illetve tárgyak bevonásával tudnak felizgulni. Lehet az egy cipő, harisnyatartó vagy bármi, amire beindulnak a fetisiszták.

Gang-bang

A csoportos szex egyik formája. Ennek során a lány több fiúval is szexuális aktust folytat egyszerre, vagy egymás után.

G-pont

Speciális erogén zóna a vaginában, néhány centiméterrel a hüvelynyílás mögött. Ha ezt a pontot izgatják, az orgazmust vált ki a nőnél. A kutatók álláspontja változó abban a kérdésben, hogy ez a pont valóban létezik-e.

Kámaszutra

Az indiai szerelmi művészet a szerelmi pozíciók számtalan változatát ismeri. Ezek némelyike azonban csak az akrobaták számára kivitelezhető.

Maszturbáció

A maszturbáció vagy onanizáció önkielégítést jelent.

Melljáték

A melles szexet gyakran nevezik spanyol szexnek is. A férfi a nő mellei közé teszi a péniszét, és az orgazmusig dörzsölgeti köztük.

Műpénisz

Mesterséges pénisz, amit a nők önkielégítésre használnak. Elektromos motorral működő változata a vibrátor.

One night stand

Egyszeri, kötődések és kötöttségek nélküli szexuális kaland.

Orgazmus

Csúcspont a szexben. Férfiaknál az egyidejűleg bekövetkező ejakulációról ismerhető fel. A nőknél a medenceizomzat összehúzódik, ez remegéshez vezet, ami az egész testre kiterjedhet.

Pénisz

A hímvessző latin neve.

Petting

Egymás kölcsönös, gyengéd, erotikus kényeztetése. A pettinget gyakran definiálják intenzív csókolózásként is. Főleg azoknak a fiataloknak ideális, akik szexuális aktusba még nem akarnak belemenni, de ezzel szeretnék bizonyítani a szerelmüket. Heavy (kemény) petting: ennek során minden megengedett, ami orgazmushoz is vezethet. Egy tabu van csak: a péniszt nem lehet bevezetni a vaginába.

 

Szadomazochizmus

Egy szadista élvezi, ha a partnerét kínozhatja. Egy mazochista ellenben kiszolgáltatott kíván lenni, élvezi, ha fájdalmat okoznak neki. Ezeket a játékokat röviden S/M-nek is szokták nevezni.

Szatírok

Férfiak, akik a köpenyük alatt teljesen meztelenek, és a köpenyüket szétrántva, izgatottan álló hímvesszőjükkel ijesztgetik a lányokat. Általában veszélytelenek. A másik rémülete izgatja fel őket.

Szerelmi golyócskák

Ezt az ősrégi japán szerelmi játékot gésagolyóknak is szokták nevezni. Párban vannak, és egy zsinór tartja össze őket. Néhány nő a vaginájába helyezve hordja a golyókat, így azok minden lépésnél izgatják. Az ezekkel való játék az alsó medencei izomzatot is erősíti.

Transzvesztiták

Egy férfi vagy egy nő megpróbál a másik nem szerepébe bújni. Ha egy férfi női, vagy egy nő férfiruhába bújik, az sokakat izgat. Ellentétben a transzszexuálisokkal, akiknek az az érzésük, hogy rossz testben élnek, a transzvesztiták nem akarják megváltoztatni a nemüket. Nekik már az is elég, ha így öltözhetnek.

Vagina

Női nemi szerv, más néven hüvely. Elkülöníthetünk külső és belső nemi szerveket. A külsőkhöz tartozik a nagy és a kis szeméremajak, a klitorisz és a vénuszdomb. A belsők pedig: a hüvely, a méh, a petevezeték és a petefészek. A hüvely körülbelül 10 centiméter hosszú.

,,Virágszex”

Ez alatt a gyengéd, romantikus, simogatásokkal teli együttlétet értjük, mely a pettinggel ugyan véget ér, de a szexet mégsem zárhatjuk ki.

 

 

Élvezd erotikus fantáziádat!

A szexuális képzelgések feldobják a szürke hétköznapokat. Sok nő sajnálja magától ezt a kis lazítást. Pedig nem nehéz felkutatni saját érzékiségünk forrásait. Ehhez nyújtunk segítséget most.

 

Szeretnénk kívánatosak és erotikusak lenni, és kiélvezni minden pillanatot – mindez azonban csak akkor lehetséges, ha az ember szerelmes: méghozzá saját magába! Hogyan? Egyszerűen. Csak ismernünk kell saját magunkat, igényeinket, és szeretnünk kell a testünket úgy, ahogy van. Vállald fel kívánságaidat, vágyaidat! Összeállítottunk egy olyan programot, amellyel kicsit közelebb kerülhetsz saját érzéki forrásaidhoz. A megvalósításhoz sok sikert kívánunk!

1. Mennyire érzed magad erotikusnak?

Mire gondolsz most? Az adóbevallásra? A hétvégi bevásárlólistára? Nem túl izgató dolgok, igaz? Pedig az ilyen irányú kutatások szerint a legtöbb ember nagyon sűrűn gondol a szexre. Az közismert, hogy a férfiak gyakran és szívesen használják nemi képzelőerejüket. De mi a helyzet a nőkkel?

A férfiaknak viszonylag pontos ismereteik vannak saját erotikus vágyaikról. A nőknek ezzel szemben nehezebb érzéki lényként elfogadni magukat, és szabadon engedni a fantáziájukat. Ha elindul is a képzelődés, hamar közbeszól egy hang: ez nem illik egy jó kislányhoz! (A hang származhat akár anyánktól, nagymamánktól, nagynénikénktől, a gyermekkor-kamaszkor idejéből.) A nők már serdülőkoruk előtt felállítják ezeket a tabukat, amelyek aztán még felnőttkorukban is megakadályozzák, hogy igazán el tudják engedni magukat a megfelelő pillanatokban. Pedig ez nem jelent feltétlenül erkölcstelenséget. Akár egy fantasztikusan krémes fagylalt olvad szét a nyelvünkön, akár egy járókelő kölnije emlékeztet minket a tegnapi, kedvesünkkel töltött éjszakára, ezeket a pillanatokat meg kell tanulni élvezni.

Felejtsük el a régi rutint, és cseréljük le őket új szokásokra. A jó kislány mára asszonnyá érett, akinek joga van magát annyira szexinek érezni, amennyire csak szeretné. Ha leveted a régi gátlásokat, hamar észreveszed majd, hogyan kezd el szárnyalni a fantáziád anélkül, hogy ezzel akár magadnak, akár másnak ártanál. Sőt!

2. Néha húzódj félre, a leállósávba!

Amikor este levetkőzöl, képzeld azt, hogy sztriptízt adsz elő. Azt is képzeld el, hogy milyen lenne, ha te lennél a saját néződ. Fel tudnád izgatni magad? Mitől lesz igazán érzéki egy ilyen előadás? Igen, a tempótól. Időt kell hagyni arra, hogy minden mozdulatot élvezhess: amikor hátrasimítod a hajad, kikapcsolod a melltartódat, és lágyan ringatod a csípődet. Szép kis fantázia! – mondhatod erre. De csak az képes felfedezni erotikus potenciálját, aki tudja, mennyire jó érzés a lassúság. Figyeld meg, mennyi idő alatt érsz el a metróig, kensz meg egy lekváros kenyeret vagy púderozod be az arcod! Ugye, nem kell mindent ilyen gyorsan, kapkodva csinálni? Ha mindennel sietsz, nem csoda, ha észre sem veszed, milyen érzéki gondolatok fordulnak meg a fejedben. Kapcsolj eggyel kisebb sebességre, és élvezd az élet apró örömeit!

Az érzékiség forrása… Próbálj meg a nyomára bukkanni! A folyamatos külső vizsgálódás helyett azonban nézz inkább befelé. Haladj lassan. Koncentrálj a mozdulataidra. Érezd a medencédet – ez ugyanis az erotikát irányító központ! Élvezd, ahogy levetkőzöl – egyedül. A cipzárt gyorsan is le lehet húzni, de akár fokonként is csúsztatható. Ez ugyanolyan fontos különbség, mint az, ha valaki csak beugrik a zuhany alá, vagy forró, illatos fürdővel kényezteti magát. Vegyél egy gyönyörű hajkefét, és élvezd a simogatást, amikor fésülködsz. Ha bekrémezed magad, érintsd meg lassan, finoman a bőröd. A tested megérdemli a szeretetet, a gondoskodást.

3. Erotikus fantázia – a tested megsúgja, honnan indulj

Az érzéki képzelődés olyan, mint egy lepke. Színes, könnyű. Átsuhan a gondolatainkon, és megédesíti a hétköznapjainkat – ha észrevesszük egyáltalán. Lehet, hogy neked még mindig vannak gátlásaid, erkölcsi ellenvetéseid, ezért eláruljuk, hogy az álmodozás ugyanolyan fontos, mint a valóságos alvás, mert ha percekre is, de kikapcsolja a megterhelt agyat. Csak tőled függ, milyen forgatókönyv szerint haladnak el lelki szemeid előtt a képek. Hallgass a testedre! Figyeld saját lélegzetvételedet. Gyorsan, felszínesen kapkodod a levegőt, vagy lassan és mélyeket szippantasz a levegőből? Aki ide-oda kapkod, annak felgyorsul, és könnyen el is akadhat a lélegzete. Aki viszont ellazultan fekszik egy kertben, nyugodtabban, kiegyensúlyozottabban veszi még a levegőt is. Ha fel akarod pezsdíteni erotikus fantáziádat, először is le kell lassítanod a lélegzetedet. Ettől a hangod is mélyebb, érzékibb lesz. Ez attól is függ, hogy a levegőt a mellkasunkból préseljük ki, vagy mélyen, ,"hasból” lélegzünk. A hasi légzés a beszédet is erőteljesebbé, meggyőzőbbé teszi. Tapasztalt énekesek és szónokok akár a medencéjükből (azaz érzékiségük központjából) is képesek beszélni, énekelni.

Nagy figyelmet kell fordítani a szájra is. Az ajkunk a test egyik legfontosabb erogén zónája. Ha ismered önmagadat, a saját testedet, tudod, milyen a szád. Mindennap látod a tükörben. Ha úgy érzed, keskeny, nem kell rögtön plasztikai sebész után kiáltani! Egy kis trükk a sminkkel, és vastagabb, csillogóbb, szexibb lesz az ajkad. Fedezd fel ajkad puhaságát. Gondolatban simítsd végig szád vonalát. Magadtól kezdesz majd egy érzéki csókról fantáziálni…

4. Önmagunk elcsábításának művészete

Nem mindig könnyű elcsábítani a kedvesünket. Aki képes önmagát megajándékozni néhány erotikával telített pillanattal, annak egyszerűbb dolga lesz másokkal is. Ha sikerült levetkőznöd kamaszkori élményeidből táplálkozó gátlásaidat, megajándékozhatod magad olyasmivel, amire valóban vágysz. Csábítsd el magad! Tetssz magadnak! Ha megteheted, fakóra mosott pólóidat adományozd egy segélyszervezetnek, és újítsd fel a ruhatárad – de ezúttal ne felejts el néhány selyemből, muszlinból és csipkéből készült ruhadarabot is beszerezni. Élvezd a selyem fehérnemű hűvös érintését a bőrödön. Amikor öltözöl, bátran simíts végig a melleden, a csípődön, a fenekeden. Rendszeresen tarts selejtezést a ruhásszekrényedben. Amit évek óta nem hordasz, azt inkább ajándékozd el. Tíz kínai trikó helyett vegyél inkább egy jobb minőségű, puhább anyagból készült darabot – meglátod, tovább is fogod hordani! Ne nyomorgasd a lábad kényelmetlen cipőkben. A magas sarok nyújtja ugyan az alakot, de a hátnak, a lábnak kifejezetten nem tesz jót a viselése. Attól lesz érzéki a járásod, harmonikus a kapcsolatod a környezeteddel, a talajjal, amin lépdelsz, ha könnyedén, szívesen mozogsz.

Kényeztesd érzékeidet, élvezz minden pillanatot. Vedd észre a frissen pörkölt kávé vagy a meleg kenyér mennyei illatát. Nézd meg közelebbről a virágokat! Mire emlékeztetnek? Csak nem valami érzéki formára? Ne fogd vissza képzelőerődet! A gondolataidat senki sem látja, nem kell szégyenkezned miattuk. Milyen a hálószobád? Biztosan szögletesen, praktikusan berendezett – a vasalódeszkával vagy a ruhaszárítóval a középpontban. Nem csoda, ha olyan távol állnak tőled az érzéki gondolatok! Néhány apró változtatás elég lehet ahhoz, hogy a szobát igazi kis édenkertté varázsold. Néhány gyertya, gondosan válogatott CD-gyűjtemény, egy lenge függöny vagy selymes tapintású ágynemű. Ne feledd, a háló a feltöltődésre való, ahol nemcsak aludni, hanem álmodni is szeretnél.

5. Milyen a fantáziád? Merre járnak a gondolataid?

Az egyes emberek fejében teljesen eltérő képek követik egymást, amikor valami szexire gondolnak. A nők sem csak gyengéd szeretőkről ábrándoznak. Az a legjobb a lelki szemünk előtt lejátszódó filmekben, hogy bármikor újra lejátszhatjuk, és kedvünkre alakíthatjuk azokat. Minél több érzéki izgalomban van részünk, a fantáziánk is annál élénkebben működik. Fontos, hogy érezzük jól magunkat, és ismerjük meg a valódi igényeinket. A szexualitás az evéshez és az iváshoz hasonlóan alapvető szükségleteink közé tartozik. Miért pont ez lenne az, amit elhanyagolunk? Enni és inni sem bűn – ha tartjuk a mértéket. Ugyanez igaz a szexualitásra is. Adj időt és teret az erotika szellemének. Kösd össze alapvető ösztöneidet: evés közben gondolj valami érzékire. Élvezd a friss málna ízét, a csokipuding tejes aromáját. Fantáziádnak senki és semmi sem szabhat határt.

Ha van kedved, vezess erotikus naplót. Írd fel, bármi is fusson át az agyadon. Jegyezd le, milyen képek, helyzetek, ízek, színek izgatnak fel, és milyen trükköket szeretnél a valóságban is kipróbálni. Játssz kicsit! Amikor a piacon a zöldségek, gyümölcsök közt válogatsz, engedd elkalandozni a képzeletedet. Olvasgass pikáns történeteket: találj időt és helyet, ahol nem zavar senki, és hagyd, hogy felizgasson a történet. Haladj lassan a szövegben, lásd magad előtt, ami le van írva.

6. Ábrándozz ébren – érezd magad kívánatosnak!

Ha te csábosnak gondolod magad, a hatás ellenkező nemű embertársaid körében sem marad el. Elmesélhetsz párodnak is néhányat az erotikus forgatókönyveid közül. Ez benne is feloldhat bizonyos gátlásokat, és a közös álmodozás igencsak izgalmassá válhat. Álomképeid egy részét azonban tartsd előtte is titokban – emlékezz rá, hogy a rejtélyességnél kevés dolog vonzóbb a férfiak számára. Ünnepeld érzékiségedet! Tölts el egy estét egyedül. Díszítsd fel a szobát virágokkal vagy illatos, színes gyertyákkal. Tegyél fel lágy, halk zenét. Vedd fel a legszexibb ruhádat, vagy maradj meztelen. Kényeztesd a tested kellemes érintésekkel. Engedd, hogy a boldogság elárassza a lényed, és hagyd szabadon szárnyalni a fantáziádat!

Orális szex - tabuk nélkül

Még mindig, a huszonegyedik század elején is vita kerekedik a témáról: orális szex. Egyesek nagyon kedvelik, mások meg ki nem állhatják. Valahogy a férfiak jobban rajta vannak… Vajon miért is?

 

 

Történeti háttér, némi jogi szakzsargonnal

Fajtalankodás. Ismerős ez a szó? Gyakran olvashattuk az újságok híradásaiban, a rendőrségi hírek között. Bevallom, sokáig nem is értettem, mit jelent a szó, vajon mit is vétett az egyik a másikkal, amikor fajtalankodott. Aztán megkérdeztem egy ügyészt, és meglepődtem: a fajtalankodás szó alatt az orális szexet érti a jog. Azaz a jog megalkotói (valamikor, amikor a szót kitalálták) az orális szexet az emberi fajhoz méltatlannak tartották.

Pedig úgy gondolom, az ember nem sok újat tud kitalálni a szexben. Úgyszólván, semmit. Már mindent kitaláltak az őseink, akár több ezer éve is, csak az adott kor szellemiségén, filozófiáján, életszemléletén, hitén múlott, hogy mikor mennyit engedélyeztek ebből az embereknek. Az ókorban dőzsöltek, a középkorban, Európában bezárkóztak, Indiában pedig új szexkultúra termett (Anangaranga).

A pornó elterjesztette

A beáradó pornó végülis napjainkra teljesen elterjesztette és elfogadtatta az orális szexet. Sőt! Talán el is tolta az eredeti helyéről. Ha valaki a pornóból veszi alapvető szexkultúra-ismereteit, akkor jogosan hiszi azt, hogy a férfiak orális kényeztetése a kézfogással egyenrangú alaphelyzet. Ez persze túlzás, de a pornófilm műfaja is az.

A pornó fő fogyasztói természetesen a férfiak. Azért természetes ez, mivel ők elsősorban vizuális ingerekre reagálnak, számukra sokkal fontosabb a látvány, mint a nőknek. A nők kevésbé rajonganak ezért a műfajért, pedig lehet tanulni is belőle. A férfiak a filmek alapján egyre jobban elvárták a nőktől az orális kényeztetést, de ők maguk is eltanulták azokat a kényeztető fogásokat, melyekkel partnereiket csúcsra tudták járatni, szájjal.

Orális kéj férfiaknak és nőknek

Ha egy nő szájjal elégíti ki férfi partnerét, akkor azt fellációnak nevezzük. Ebben a játékban nem a kéj az igazi cél, azaz nem a magömlés kicsiholása a partnerből, hanem a folyamat maga, hogy minél kéjesebb, minél élvezetesebb legyen. Sokan a fagylalt nyalogatásához hasonlítják, pedig itt éppen nem a hideg, hanem a meleg a vonzó. Ennek érdekében rafinált nők meleg teát vesznek a szájukba előtte, vagy mentalevelet rágogatnak, hogy kissé zsibbasztó hatásával tovább fokozzák a partner kéjes érzését. A meleg ajkak, a szabályozható száj a fürge és ügyes nyelvvel - könnyen hihető, hogy nagyobb élmény egy férfinak, mint maga a hüvely. Olyan ez, mintha a nemi szerv külön életre kelne.

Az orális szexet szigorúan tilos erőltetni! Mégis megteszik sokan. Szép számmal vannak olyan férfiak is, akik ettől teszik függővé, hogy partnerükkel együtt maradnak-e. Elvárás ugyan lehet, de kényszer nem.

A másik kérdés, hogy lenyeli-e az ondót, vagy sem... Mármint a hölgy... Szerintem ez ízlés kérdése. A férfiak itt is a pornóra hivatkoznak, de ha bárki figyelmesen megnézi ezeket a filmeket, ott bizony a hölgyek nagyon finoman a nyálukkal együtt kieresztik a szájukon... Nem nyelik le!

Mégis, egyeseknek a szerelem fokának jelzője ez, s ha senki ízlésével nem ellenkezik, legyen úgy! Akkor viszont a férfiak gondoskodjanak a saját ízükről: egy-két órával a randi előtt elfogyasztott ananászlé a férfi testnedveit is megédesíti, míg a dohányos férfié nem lesz vonzó.

A nők orális kényeztetését kunnilingvusnak hívjuk. Teljesen érthető, ha egy nő a szex ilyen módját kedveli, hiszen minden idegvégződés a csiklóban van olyannyira, hogy szegény hüvelybe semennyi sem jutott belőle. Mégis, minden nő konokul a hüvelyében szeretné megélni az orgazmust, miközben ugyanez a csiklónál és környékén sokkal könnyebb. Ha egy férfi igazán ügyes, nem finnyás, és megtanul a nők testének ezen részével is játszani, mint egy finom hangszeren, hálás partnerre talál.

Vannak szabályok és divatok?

Egészen biztos, hogy a szőrtelenítés divatja az orális szex elterjedésének is köszönhető. Talán higiéniai okokból is, de még inkább a látvány miatt. Arról persze nem szabad megfeledkezni, hogy ízlések és pofonok különbözők, tehát még ma is vannak olyan férfiak, akik rajonganak a dús muffokért és őzikelábakért... Maga a tisztaság, a higiénia is divat lett, tehát bátrabbak lehetnek az emberek a szexben. Az orális szexnél ugyanis a tisztaság alapfeltétel.

Ma az orális szex ismerete, gyakorlása és elfogadása a szexuális kultúra egyik alapja, ráadásul korosztálytól független. Bizony, hiába korholnak engem is a negyven, vagy ötven fölöttiek, akik válás után párválasztási korba kerültek – ilyen ismeret nélkül hátrányban vannak. Itt is, ebben is haladni kell a korral. De mindez csak úgy jó, ha nem szolgáltatás, hanem élvezetes.

 

 

Mindent az orgazmusokról

 

 

 

 

Az első együttlét

Az első szeretkezésről, az első együttlétről azért kell beszélnünk, mert az itt szerzett élmény és tapasztalat életre szólóan befolyásolhatja a nemi élet alakulását. A jó kezdet megalapozhatja a későbbi örömteli szexet, míg a kezdeti negatív tapasztalat hátrányos hatása hosszú éveken keresztül érvényesülhet. Az első együttlét során is többről van szó, mint a remélt szexuális öröm megszerzéséről. Éppen ezért az első szexre fel kell készülni! A biológiai érettség legtöbbször már korábban kialakul, ezért ezzel nincs probléma. Ha azonban a testi érettség mellett a pszichoszociális érettség is elért egy bizonyos szintet, akkor alacsonyabb a negatív tapasztalat kockázata. A szexuális kapcsolat szempontjából az a kívánatos, hogy mind a nő, mind a férfi képes legyen - kellő mérlegelés után - a szex pozitív és negatív következményeit is maradéktalanul vállalni.

Az a jó, ha az első együttlétre nem váratlanul kerül sor, hanem közös elhatározást követően, megfelelő felkészülés után. Törekedni kell mindenféle zavaró körülmény kiiktatására, nyugodt körülmények és kellő idő biztosítására. Természetesen a fogamzásgátlásra is gondolni kell. A szorongás és a félelem legtöbbször jelen van - nem csak a lányokban, hanem a fiúkban is. Könnyen előfordulhat, hogy az első együttlét nem lesz annyira örömteli, mint remélik. Az első behatolás fájdalommal járhat, vérzés is keletkezhet a szűzhártya sérülése miatt. Ezek a nehézségek azonban nem fordulnak elő mindenkinél. Ha a közösülés kellően felizgult állapotban, a hüvely nedvesedése után történik, akkor a szűzhártya, a hüvely tágulékonyabb lesz. Ha a lány vagy a fiú nagyon fél, lehet, hogy célszerű másik alkalmat választani.

Szexuális öröm = Orgazmus?

A szeretkezés orgazmus nélkül is lehet teljesen kielégítő, örömet szerző, boldogító. Nem kell minden együttlét alkalmával orgazmusra törekedni! A szerelmi játék, az együttlét, a szeretkezés során nem az a legfontosabb, és egyetlen cél, hogy orgazmushoz jussunk. Az öröm ennél sokkal összetettebb jelenség. A helyzet hangulata, az intimitás, a gyengédség, az egybeolvadás, a helyzettel, a partnerrel kapcsolatos érzelmek és fantáziák sokasága ötvöződik élménnyé benne.

Jó, de mi az az orgazmus?

Orgazmusnak nevezzük a szexuális izgalom, nemi öröm – közösülés, petting vagy önkielégítés útján - elérhető csúcspontját.

A nemi izgalom fokozódását jellegzetes testi és lelki jelenségek kísérik. Biológiai szempontból az orgazmus feltétlen reflexes folyamatnak tekinthető, ami az akarattól függetlenül bekövetkezik, ha a nemi izgalom egy bizonyos szintet meghalad. Az orgazmus az egész testet érinti. Az alhasban, a nemi szervek területén kifejezett vérbőség van. A nemi szervek környékén lévő izmok akaratlan összehúzódása a csúcspont jele - mindkét nemben. Az izomösszehúzódás kezdetével az orgazmus automatikusan bekövetkezik. Ettől a pillanattól kezdve az már nem tartható vissza. Ha valaki jól ismeri saját testét, képes az orgazmus késleltetésére, ami gyakran nagyon kellemes érzést jelent. A férfi szervezetében a magömlés (ejakuláció) - néhány pillanata - egyértelműen jelzi az orgazmus elérését. A magömléshez hasonló jelenség a nőknél is előfordulhat, de az orgazmust egyértelműen "igazoló" testi történés nem figyelhető meg minden nő esetében.

Az orgazmus eléréséhez feltétlenül nyugodt, biztonságos, bensőséges légkör kell. Az érzelmek szabad megnyilvánulása csak ilyen körülmények között képzelhető el. A partner iránt érzett vonzalom mellett ehhez hozzátartozik a "zavaró tényezők" lehető legteljesebb kiküszöbölése (pl. nyugodt környezet, kellő idő, fogamzásgátlás biztosítása). A nemi izgalmat minden érzékszervünk és a fantázia is lényegesen befolyásolja! Az orgazmus élménye minden embernél más és más, és alkalomról alkalomra is változó. Jellemző az is hogy a tudatállapot annyira "beszűkül", hogy az orgazmus pillanataiban a környezet történéseiről alig vesz tudomást az ember. Az orgazmus jele annak a feltétlen bizalomnak, amit a két ember érez egymás iránt. Az orgazmus jelenti a feszültségnek azt a legmagasabb pontját is, amit az oldódás követ. Az orgazmus néha intenzív, robbanásszerű, máskor lassabban fokozódik, és tovább tart a kéjérzés.

Együtt a csúcson?

Az orgazmus egyidejű elérése gyakran hiú remény marad. A nő és a férfi szexuális válaszkészsége általában is különbözik egymástól, és ehhez hozzáadódik az egyéni eltérések sokasága. Nem elhanyagolható a környezet, a helyzet pillanatnyi módosító hatása sem. Önmagában a közösülés a nők jelentős részénél nem fog orgazmust kiváltani. Legtöbbször egyéb ingerlési forma alkalmazására is szükség van.

 

A férfiak orgazmusa

Érdemes tudni, hogy a férfiak általában hamarabb jutnak a csúcsra, mint a nők (lásd a férfi szexuális izgalmi görbéjét). A férfiak esetében az ingerlés hatására a nemi izgalom gyorsabban emelkedik, és az ún. plató-fázis - a szexuális izgalmi ciklusnak az a rövid szakasza, amikor a nemi izgalom átmenetileg azonos szinten marad – rövidebb ideig tart. Ennek megfelelően az orgazmust hamarabb érik el. Erre főleg a kapcsolat kezdeti szakában, a szexuális összehangolódás idején kell tekintettel lenni! A férfiak esetében a kielégülést a "latencia fázisa" követi. Az életkortól függően változó ideig (néhány perctől néhány óráig) a férfi nemi izgalma nem fokozható újra. A nőknél ilyen "holtidő" nincs.

 

 

A nők orgazmusa

A nők orgazmusa a testi változások és az élmény vonatkozásában is összetettebb, mint a férfiaké. A nők nehezebben, lassabban, ritkábban jutnak orgazmushoz. A kielégülés elérésében nagyobb szerepe van a kapcsolatnak, az erotikus, romantikus feltételeknek. Talán a legfontosabb az, hogy hangulatilag, érzelmileg rá tudjanak hangolódni a partnerre, át tudják magukat adni a gyönyörszerzésnek. A férfiakkal szemben a nők között sokkal nagyobb eltérések vannak a szexuális válaszkészségben és az orgazmus feltételeiben, jellemzőiben. Egy részük képes arra, hogy a szexuális játék közben többször is a csúcspontra jusson (az izgalmi görbe "A" formája). Vannak olyan nők, akiknél a szexuális izgalom nem fut fel teljesen a csúcsig, hanem az orgazmust közvetlenül megelőző szinten "hullámzik". Ez eredményezhet elégedettséget és örömet, míg másoknál hiányérzet lesz a következmény (az izgalmi görbe "B" formája). A nők egy része ritkán vagy soha nem él át orgazmust, de ennek ellenére a nemi kapcsolatot szépnek és örömtelinek tarthatja, és boldognak érzi magát partnerével.

 

 

Visszajelzés kell!

Nem szabad soha megfeledkezni arról sem, hogy a partnernek viszszajelzést kell adni! Mindnyájan gondolunk valamit arról, hogy a másikat hogyan lehet szexuális örömhöz juttatni. Nem biztos azonban, hogy a mi gondolataink megfelelnek a másik valós igényének. Tehát a "jó" szexhez az is szükséges, hogy a partner tudja azt, hogy nekünk mi a jó és mi a kevésbé jó. Ez csak úgy lehetséges, hogy információt adunk a másiknak (pl. beszéd, kéz irányítása). Mindkét félnek meg kell ismerni, hogyan működik a szexben a másik teste, hogyan válaszol a különböző izgatási módokra. Ezen a területen főleg a nőknek kell a férfiak számára több jelzést adni! Egymás tájékoztatása megelőzheti a kapcsolat kezdetén még jelentkező nehézségek tartóssá válását is.

Mit lehet tudni a G-pontról?

Az elnevezés Gräfenberg berlini nőgyógyásztól származik. Ő jelölte így a hüvely elülső falának szeméremcsont mögötti kis területét. A G-pont anatómiai létezését egyértelműen még nem bizonyították, de ennek a területnek az ujjal történő izgatása jelentősen növeli a kéjérzést. A G-pont a hüvely középső harmadában található, kb. 3-5 cm-re a hüvelybemenettől. A kb. forintosnyi terület rejtetten helyezkedik el, megtalálása nem mindig könynyű, felfedezése tapasztalatot, türelmet, bizalmat igényel.

Kézügyesség

Az orgazmus elérésében segítséget jelenthet a maszturbáció. Ebben nincs semmi kivetnivaló, hiszen segítségével mindenki megismerheti saját testét és annak reakcióját. A maszturbációt, mint módszert, a szexuális zavarok gyógykezelésében is alkalmazzák. A saját test simogatása segít az erogén zónák felfedezésében és az orgazmushoz vezető út megismerésében. Mindenkit másképp lehet felizgatni, és orgazmushoz segíteni. A saját test simogatása során szerzett tapasztalatot át lehet vinni a közös szexbe. Minél gazdagabb a saját testtel kapcsolatos tapasztalat, annál könynyebb és örömtelibb lehet a partnerrel folytatott szexuális játék.

Tudni kell azt is, hogy főleg a nők örömérzése fokozható tapintással, simogatással, kézzel történő ingerléssel. A simogatás kezdetben legyen finoman gyengéd, érzéki. A szexuális játék későbbi szakában lehet erőteljesebb is.

A csikló ingerlése

A csiklóban található a legtöbb olyan idegvégződés, ami a szexuális izgalmat fokozza. A nők legnagyobb része a csikló (klitorisz) közvetlen simogatásával, dörzsölésével vagy nyelvvel történő ingerlésével jut legkönnyebben orgazmushoz. A csiklóról tehát soha nem szabad megfeledkezni! Közösülés alkalmával a csikló közvetett ingerlése is növeli a nemi izgalmat. Ilyenkor a csikló kívülről, a nemi szervek összedörzsölése révén kap ingerlést, másrészt belülről, a hüvelyben mozgó hímvessző által. A csiklót érő inger erőssége természetesen a testhelyzettől is függ. A különböző testhelyzetek kipróbálása segíti a szexuális válaszkészség megismerését és változatosabbá teszi a párkapcsolatot.

Az izmok ereje

A hüvelyt körülölelő medencefenék izomzatában nagyon sok idegvégződés van. Ha a nő képes a közösülés közben ezen izmok összehúzására, akkor a hüvely szűkebb, a hímvesszőre gyakorolt izgató hatás erőteljesebb lesz. Ezáltal fokozódik az idegvégződések izgalma, és az orgazmus élménye intenzívebb lesz. A hüvelybemenetet körülvevő izmok az ún. Kegel-féle gyakorlatokkal erősíthetők (intim torna).

Stop és start technika

Ha a férfi nemi izgalma közeledik ahhoz a ponthoz, amely már alig uralható, akkor a szexuális ingerlést célszerű rövid időre megszakítani, majd újra folytatni, ha az izgalom mértéke csökkent. Így fokozható az öröm mértéke, és kellő gyakorlással a férfi jobban képes saját nemi izgalmát is szabályozni, megnyújtani az örömszerző együttlétet.

 

Orális szex

A szájjal, nyelvvel történő izgatás erőteljes erotikus ingert jelent, a nemi izgalom nagyon gyorsan fokozható. Az orális szexet korábban a perverziók közé sorolták, és kórosnak minősítették. Ezzel magyarázható az, hogy még napjainkban is sokan elutasítják ezt az ingerlési formát, pedig a szájjal, nyelvvel történő szexuális örömszerzés teljesen "normális", egészséges dolog. Az így szerzett nemi öröm előfeltétele természetesen az, hogy mindkét partner elfogadja az ingerlésnek ezt a módját. Ha valamelyikük tiltakozik vagy ellenérzést jelez, nem szabad erőltetni! Az orális szex nem való a szeretkezés kezdetére! Az öröm további feltétele, hogy az ingerlés finoman, gyengéden történjen, főleg a szexuális játék elején. A száj, a nyelv erőteljes és gyors mozgatása öröm helyett inkább fájdalmat okoz. Egyidejűleg használhatók az ujjak is. A nemi szervek közvetlen környékének simogatása is tovább növeli az örömérzést.

 

Anális szex

A végbélnyílás (anus) és közvetlen környéke erogén zóna, tehát ennek a területnek az ingerlése jelentősen fokozhatja a nemi izgalmat. A végbélnyílás nemi izgatásával, illetve az oda történő behatolással kapcsolatban felmerülnek egészségügyi, higiénés kérdések is. Az anális szex előtt ki kell tisztítani a végbelet, ez általában beöntéssel történik. A fertőzés magasabb kockázata miatt óvszer használata ajánlott. A hímvesszővel történő behatolás mindkét félnek fájdalmat okozhat, ezért célszerű azt megkönnyíteni valamilyen síkosító alkalmazásával. A gyakori anális közösülés kitágítja a végbélnyílást, így később széklettartási nehézségeket eredményezhet.

 

 

Hogy találjuk meg a G-pontot?

Ha szeretnéd megtalálni G-pontodat, kövesd tanácsainkat. Egy kis szerencsével és kitartással meglelheted!

 

 

Mielőtt hozzákezdenél a „magömléses" orgazmus kipróbálásához, tegyél egy kis önvizsgálatot, és válaszolj ezekre a kérdésekre:

Hogyan jutsz el általában az orgazmusig, melyik módon a könnyebb, és melyik ad igazi gyönyört?

Ha klitorálisan és vaginálisan is, az a legszerencsésebb, hisz a szexualitásban is előny a változatosság. Ha őszintén vágysz rá, és el is tudod fogadni a G típusú orgazmust, vágj bele, és fedezd fel tested ismeretlen tájait.

Először közösülés nélkül próbálkozz, mert kézzel könnyebb a G-pontot elérni. Fontos, hogy már érezz szexuális izgalmat, vagyis már rá legyél hangolódva a szexre, ne a G-ponttól várd el, hogy meghozza vágyad!!!

 
Linkek

Másik oldalam
Ibolya oldala
Pivi
Zrokky
Niki
Esty oldala
Colourstudio Planett
Egy ismim oldala

Társkereső portal
Portalszépítés felsőfokon!
Judít 51 portaldíszítős oldala

 

Társ linkek 

Rólam 

Letöltések
 

Apróságok

Untitled Document
 

Naptár

 

Poénok 

Itt is játék van:) 

 

Olvasmányok

 

Html suli

 

Jelszó védelem flashben
 

Igaz történetek
 

Stest


FlashButtons

 

Nyaa, mi van itt:) 

Megítélés

Előítélet
Szerintetek elítélendő-e valaki csupán a zenei ízlése alapján?

Hát persze
Dehogy is
Részben
Nem tudom
Szavazás állása
Lezárt szavazások
 
Dumcsi:) 
Méég dumcsi:)
 

Reklám